Getoonde parentelen

 

De parentelen die op deze site staan, zijn die van mijn voorouders van mijn vader 's kant (Bonte -> Willem Zielman), die van mijn moeder 's kant (Roddenhof -> Steven Adriaan Willems), de voorouders van mijn vrouw ís kant (Hallink -> Hendrick Struijk) en die van mijn oma van mijn moeder ís kant (Wetering -> Reinder Jansen Schultink).

 

Wat is een parenteel

 

Een parenteel is een genealogische beschrijving van alle nazaten van een man, een vrouw of een echtpaar. Zowel de nazaten van eventuele dochters als de nazaten van eventuele zonen worden ondergebracht in het parenteel en per generatie gerangschikt.

 

Omdat het parenteel dus zowel mannelijke als vrouwelijke afstammingslijnen in kaart brengt, verschijnen in het overzicht niet alleen de familienaam van de probandus en zijn mannelijke nazaten. Een parenteel is dus een gedegen methode om genealogisch onderzoek te publiceren, omdat het alle nazaten van een persoon of een koppel in kaart brengt.

 

Weergave van een parenteel

 

Een parenteel wordt meestal in tekstvorm weergegeven. Vaak worden genealogische verbanden duidelijk door het gebruik van unieke getallen en letters die aan iedere persoon in een parenteel worden toegewezen. Om de biografieŽn van personen in een parenteel uit te breiden worden vaak geboorte- en overlijdensdata, trouwdata, beroepen en biografische schetsen toegevoegd aan het parenteel

 

Contact

 

Het samenstellen van parentelen blijft handwerk en een foutje is snel gemaakt. Vindt u fouten of heeft u vragen, opmerkingen of aanvullingen, stuur mij dan een e-mail.